نماد روزها و گلها در اندیشه زرتشت - 1
روز 11- خور – خور بمعنای آفتاب و خورشید است و شید درخشش و روشنی است بنابر متون کهن آسمان هفت پایه دارد و پنجمین آن گروئمان یا خانه سروده هاست که به پارسی به آن گرزمان گویند این پایه جایگاه خورشید است – نماد خور گل مرو سپید است .
روز 12- ماه – ماه در باور ایرانیان بسیار گرامی است و در اندیشه ما با آب و باران زندگی می اورد هفتمین یشت اوستا در ستایش ماه است که به ان ماه یشت می گویند – نماد ماه گل نرگس است .
روز 13- تیر- تیر یا تیشتر که بخشی از یشت های اوستا است نام ستاره ایی است که به آن شعرای یمانی و سیریوس گویند آن سرچشمه آب است در نوشته های پهلوی در نبرد بین نیروهای بد و خوب این تیشتر است که با اپوشه دیو خشکسالی می جنگد نماد تیر بگونه اسب سپید است – نماد تیر گل بنفشه است .
روز 14- گوش – گوش یا گئوش در اوستا بمعنی گاو و هم گیتی است اورون بمعنی روان است و با گئوش بمعنی روان جهان است – نماد گوش گل میزورس است .
روز 15- دی بمهر – بمعنی دادار یا آفریدگار جهان است – نماد دی بهمهر گل کاردک است .
روز 16- مهر – مهر در اوستا میترا خوانده میشود و یشت مهر یشت به آن تعلق دارد مهر بمعنی فروغ و نور و روشنایی و دوستی و عهد است – نماد مهر گل همیشه بشکفته است .
روز 17- سروش – سروش ایزد ندای وجدان و فرمانبرداری از کلام اهورا مزدا است او در بهشت بهمراه بهمن روانهای نیکو را خوش آمد می گوید – نماد سروش گل خیری سرخ است .
روز 18- رشن – ایزد رشن در زبان اوستایی رشنو است بمعنای راست تر و درست تر این ایزد وظیفه داد گستری در بین مردم را بر عهده دارد او بهمراه ایزدان مهر و سروش کارنامه روانها را می سنجد و افراد در سر پل چینوت با رشن روبرو میشوند – نماد رشن گل نسترن است .
روز 19- فروردین – فروردین یا فروهر یا فروشی است بنا بر اوستا انسان 5 نیرو دارد که شامل نیروی اهو – دئنا – بئود – اورون – فروه وشی است که فره وشی نیروی پشتیبانی و نگهبانی از آفرینش نیک اهورا مزدااست فروهر بخشی از وجود مینوی انسان است و از یاوران نیروهای اهورایی است – نماد فروردین گل بستان افروز است .
روز 20- ورهرام – ورهرام یا بهرام به مفهوم پیروزی است ورهرام یشت به نیایش آن می پردازد ایزد بهرام جنگی ترین و مسلح ترین ایزد است او درفش ایزدان است و شکست ناپذیر و بدکاران را دوست ندارد – نماد ورهرام گل سنبل است .
ادامه دارد ....